schoolplein-ontwerpen

Schoolplein ontwerpen

Een schoolplein ontwerpen is zo eenvoudig nog niet. Er zijn verschillende eisen waar u als school aan moet voldoen om een veilige en pedagogisch verantwoorde speelplek te creëren. Onze ontwerpers gaan graag voor u aan de slag. De wensen van de eindgebruiker (de kinderen) staan altijd voorop en omdat de kwaliteit van een goed schoolplein in de uitvoering wordt bepaald, zijn wij bij het complete proces betrokken. We denken graag met u mee en treden op als kennispartner en eerste aanspreekpunt.

Waar moet een schoolplein ontwerp aan voldoen?

  • Een schoolplein moet veiligheid en geborgenheid bieden. Dit doen wij door kleinere, op zichzelf staande speelplekken te ontwerpen en door ervoor te zorgen dat de toestellen veilig zijn. Door zachte en comfortabele elementen toe te voegen bijvoorbeeld.
  • Patronen, elementen en kleuren herhalen zorgt ook voor rust en overzicht. Voor de kinderen, maar ook voor de leerkrachten die toezicht houden.
  • Naast veilig spelen, is het ook belangrijk dat een schoolplein uitdaging biedt. Dit kan zowel fysiek zijn, als mentaal: een levensgroot doolhof bijvoorbeeld, klimtoestellen of een zandbak.
  • Een schoolplein moet leuk zijn voor alle kinderen met een basisschoolleeftijd: 4 t/m 12 jaar. Wij zorgen ervoor dat kids van elke leeftijd worden uitgedaagd op de speelplek.

Een nieuw schoolplein op maat

Wij ontwerpen schoolpleinen op maat. Hiervoor doen we een inventarisatie op locatie en komen onze specialisten de plannen persoonlijk aan u presenteren. We nemen u mee naar uw eigen kindertijd en lichten toe waarom bepaalde elementen essentieel zijn voor het speelplezier van uw leerlingen. Zijn de plannen nog niet akkoord? Dan zijn wij graag uw sparringpartner bij het schrijven van een aanbesteding. Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag aan de juiste informatie.