“Water; een mens kan niet zonder!” Het is goed om kinderen water te laten ontdekken. Een mens kan niet zonder, maar er schuilt ook een potentieel gevaar. Hoe mooi is daarin een minilandschap waar kinderen spelenderwijs met water leren omgaan.

Zo is voor zorginstelling Pluryn, op locatie JP Heije in Oosterbeek, een nieuwe waterspeelplaats gecreëerd. Visie en hoofdontwerp is gemaakt door ‘Bijzondere Plek’. Vervolgens is ons gevraagd verder invulling te geven aan de waterspeelplaats. We hebben deze in verschillende speelzones opgedeeld en daarbij de speelwaarden ingevuld.
Met dammetjes de stroming beïnvloeden, met een pomp zelf water oppompen, zand en waterspel, balanceren over het water zonder nat te worden … allemaal uitdagingen die als een magneet werken op kinderen.
Vervolgens is ons ook gevraagd het ontwerp voor de gehele waterspeelplaats technisch uit te werken zodat de opdrachtgever het werk kon aanbesteden.

Bijzondere aan deze plek is dat deze niet alleen voor de jongeren van de zorginstelling bedoeld is, maar juist ook een plek is waar ook andere kinderen uit de omgeving lekker kunnen spelen. Door de verschillende hoogteverschillen, waterpartijen en een waterval is het ook een plek voor ontmoeting en ontspanning.