Inclusief spelen betekent meer dan alleen kiezen voor toestellen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Niet denken vanuit de beperking maar juist vanuit de uitdaging. Met een goed doordacht plan krijg je een speelruimte die uitdagend is voor zowel kinderen mét als zónder beperking. Dit leidt nog meer tot samen spel; inclusief spelen! Een mooi voorbeeld is de nieuwe speelruimte van Strandpark Vlugtenburg.

Voor een ontwerpaanbesteding zijn wij door één van de toestelleveranciers benaderd hen te ondersteunen. Naar aanleiding van een veldbezoek hebben wij de wensen en ideeën van stichting Avavieren, alsmede van het strandpark vormgegeven.

Een goede speelplek is in onze visie meer dan een verzameling speeltoestellen. Ons ontwerp richt zich dan ook niet alleen op de speelplek zelf. Aanpassing van de routing en zonering zorgt voor meer samenhang tussen spelen, restaurant, bungalowpark, activiteitencentrum en doorgaande route naar o.a. het strand.
Vanaf het terras hebben (groot)ouders goed overzicht over de speelzone voor de jongste kinderen met ruimte voor fantasie – en zandspel. De actieve spelzone, iets verder van het terras, biedt volop uitdaging aan de oudere kinderen. Een hoge speeltoren is de blikvanger langs het doorgaande fietspad. De oude parkeerplaats is omgevormd tot speelplek voor fiets- en routespel.

Ons ontwerp voor deze plek biedt uitdaging en beleving aan alle kinderen, zowel voor kinderen mét als zónder beperking. Of zoals de opdrachtgever het omschrijft “Gegarandeerd urenlang vermaak voor alle kinderen! Het is een uitdagende en veelzijdige speeltuin die ‘drempelloos’ aansluit bij onze visie en identiteit. Het belangrijkste is dat kinderen van 2 tot 14 jaar hier naar hartenlust kunnen spelen, zonder én (juist ook) met beperkingen.”