De wens voor een nieuwe bweegvriendelijk, gezond en groen schoolplein hebben wij vertaald naar een nieuw ontwerp voor het schoolplein. De routing en zonering op het plein is aangepast zodat deze beter aansluit op de school en de directe omgeving. Geen hekken meer als scheiding tussen kleuterplein en de rest van het plein. Het is een plein geworden waar voor ieder kind iets te doen doen is. Van spelen in de zandbak, rustig zitten naar lekker uitleven op potje voetbal. Daarnaast hebben wij voor de school het ontwerp mogen uitwerken en hen begeleid in het aanbesteding van de uitvoeringswerkzaamheden. Tot slot waren wij ook de uitvoering mogen begeleiden door eerste aanspreekpunt te zijn voor de aannemer en regelmatig op het werk aanwezig te zijn voor overleg of bijsturing.

Resultaat is een speelplein met een veel hogere speelwaarde, positieve verandering in het speelgedrag van kinderen waarin zij nu gebruik maken van alle uithoeken van het hele speelplein. Dit resulteerde dan ook in de volgende recensie:

“Het heeft in onze ogen een hoge speelwaarde en een mooie natuurlijke uitstraling met behoorlijk wat groen, zonder dat het een modder- of zandbende op het plein wordt. Dat was precies wat we wilden. Nu het plein af is, zien we de enorme verandering ook terug in het speelgedrag van de kinderen. Conflicten op het speelplein zijn sterk afgenomen en het spelplezier is enorm toegenomen. Kinderen zie je nu gebruik maken van het plein tot in alle uithoeken. Ook na schooltijd en in de avond zien we kinderen spelen op het plein. De reacties van ouders en buurtbewoners variëren van enthousiast tot bijzonder enthousiast. De duidelijke visie op spelen, de creatieve invulling van de ruimte, de heldere zonering, de fraaie natuurlijke uitstraling en het uitgekiende gebruik van materialen zijn voor het grootste deel ingegeven door Eelco. Zijn ontwerp ligt aan de basis van ons prachtige nieuwe schoolplein.

We vinden dit project supergeslaagd. Het team van de Petrusschool is op en top tevreden, maar vooral de kinderen zijn erg blij gemaakt met dit nieuwe schoolplein!”