Door kinderdagverblijf Natuurlijk Avontuurlijk zijn wij benaderd voor beterering van de buitenruimte. Aanleiding is de aanwezige waterproblematiek. Verder was de wens voor meer beleving, avontuur en speelwaarden voor de kinderen.

Vanuit de inventarisatie kwam naar voren dat de buitenruimte van de KDV een goede basis had waarop wij hebben kunnen doorboorduren. Voor de buitenruimte van de BSO is een nieuwe routing en structuur ontwikkeld waarbij diverse speelzones zijn met ieder een eigen speelwaarde ontwikkeld. Met de herinrichting is een speellandschap gecreëerd waarmee tegelijk de waterproblematiek ook is aangepakt.
De verzakte verhardingen hebben we omgebogen tot kans. Door deze opnieuw aan te leggen, ditmaal zelfs met geheide fundatie, kon deze gemakkelijk worden uitgebreid met een speelplein en speelse vlonderdelen. Hierdoor kreeg de buitenruimte ook goede speelruimte in natte periodes. Daarnaast hebben beide buitenruimte ook een speelroute gekregen langs en door de verschillende speelzones. Met de toevoeging van de beplanting komen deze verder tot leven en maakt het de beleving voor de kinderen compleet.