Eens in de twee jaar wordt in de Brabandhallen in Den Bosch de vakbeurs KindVak gehouden. Door de organisator zijn wij gevraagd om voor hen de demonstratietuin te ontwerpen. We waren vereerd, maar hebben de vraag naast ons neer gelegd. We hebben juist voor gekozen om er een mooie inspiratietuin van te maken. Iedere standhouder heeft zijn eigen stand, look-and-feel. Daarom is gekozen voor een neutrale tuin waar de bezoeker zich kan laten inspireren hoe je van de buitenruimte een echte speelruimte maakt waar kinderen iets te beleven hebben. Thema’s als ‘gezond’, ‘beweegvriendelijk’, ‘groen en natuurlijk’ komen terug in de tuin. Binnen het ontwerp is een deel opgebouwd vanuit een plein; waarin de basis bestaat uit een tegelverharding. Ander deel is opgebouwd vanuit een tuin; waarin padenstructuur met beplanting de basis vormt.
Uitdaging bij het ontwerpen van een tuin voor een beurs is het feit dat er slechts twee dagen de tijd is om de tuin op te bouwen, binnen één dag bezemschoon moet worden opgeleverd en deze opgebouwd wordt op een betonvloer waar je niets aan kan/mag verankeren. Ook deze uitdaging gingen wij niet uit de weg en met onze technische kennis en ervaring, samen met de bijdrage van uitvoerende partijen is het gelukt om de tuin laagdrempelig (letterlijk) op te bouwen.

Tijdens de beursdagen trokken de bezoekers veelvuldig door de tuin heen en lieten zij het kind in zich weer even naar boven komen. Het resultaat was werkelijk zoals deze bedoeld was; een tuin om mensen te inspireren om van de buitenruimte voor kinderen een echte speelruimte te maken. Alle standhouders rondom de inspiratietuin – spelers in de buitenruimte – konden daar meer over vertellen.