Momenteel vindt in Nederland een grote transformatie plaats op schoolpleinen; minder tegels, meer groen.

Zo kwam ook IKC Binnenstebuinte met de vraag voor een ontwerp voor een groen schoolplein waarbij de problematiek rondom ’t vele zand op het schoolplein moest worden opgelost. Daarnaast was grote wens voor aandacht voor inclusief spel (toegankelijkheid en meespelen voor kinderen met een beperking). Een mooie uitdaging om avontuur en beleving toe te voegen aan een plein dat slechts tien jaar oud was en desondanks niet meer naar wens functioneerde.

Voor dit project hebben wij niet alleen onze kennis en kunde rondom het spelende kind ingezet, maar zeker ook onze kennis en ervaringen richting materialisatie en uitvoering. We hebben in het ontwerp niet het hele plein op zijn kop gezet, maar bestaande situatie als uitgangspunt genomen. Desondanks goed gekeken naar de routing, opbouw en zonering van het speelplein en deze sterk verbeterd. Vanuit deze basis is een opzet gemaakt voor het nieuwe plein en deze steeds verder ingevuld en uitgewerkt met een speels ontwerp als resultaat.

Nadat de school hun streefbedrag hadden opgehaald met subsidies en sponsoracties zijn wij aanvullend gevraagd om het offertetraject voor de uitvoering (meervoudig onderhandse aanbesteding) te organiseren. Drie partijen zijn gevraagd een offerte met Plan van Aanpak in te dienen, waarin plafondbedrag was gegeven en de partijen beoordeeld werden op kwaliteiten.
Tot slot hebben wij namens de school de uitvoering mogen begeleiden. Met een wekelijk werkoverleg en divers telefonisch contact hebben we de aannemer en de school mogen leiden naar een fantastisch mooi speelplein voor IKC Binnenste Buiten in Huissen.