Tijdens de participatie met de bewoners, met name in het ontwerp overleg ter plaatse, kwam naar voren dat naast de speelvoorzieningen de omwonenden ook aantal wensen hadden met betrekking tot de groenvoorzieningen. Dit zagen wij als mooie kans om de herinrichting integraal op te pakken waardoor ook groot deel van de groenvoorziening zijn meegenomen in het geheel. Oude beplanting, met stekels, hebben plaats gemaakt voor nieuwe beplanting. Soms robuust vak in een speelde omgeving, aan de randen meer ruimte voor biodiversiteit.
Aan één zijde is de tegelverharding uitgebreid met enkele kleine paadjes die enerzijds de algemene looproute vereenvoudigen, anderzijds de kinderen meer ruimte geeft in hun routespel, maar later ook als obstakel om omheen te spelen tijdens tikkertje, verstoppertje e.d. Ook aan de andere zijde zijn extra verharde paden gecreëerd om enerzijds de speelplek toegankelijker te maken, anderzijds ook om daarmee nog meer routespel te stimuleren en de omliggende trottoirs als informele speelruimte bij de plek te betrekken.
Alle vrijgekomen grond is verwerkt in een speelheuvel met daarop een speelhuis met taludglijbaan, uitkomend in een zandspeelplaats. Op deze manier is van valondergronden gebruik gemaakt door deze onderdeel te laten zijn van de speelplek en daarmee ook duidelijk speelwaarde heeft gekregen.